дом Общество Приключи първият етап на кампанията „С предпазен колан на задната седалка“

Приключи първият етап на кампанията „С предпазен колан на задната седалка“

0
ДЯЛ

Под мотото „С предпазен колан на задната седалка“ премина инициативата за безопасност на децата в автомобилите. Кампанията стартира на 1 октомври и се проведе в градовете Шумен, Каспичан и Плиска. Инициативата е на Община Шумен и партньори и под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Основната й идея бе по интересен и забавен начин децата от втори до четвърти клас да се запознаят с начините за безопасно пътуване в автомобилите. Една от целите бе и привличането на вниманието на родителите и обществеността.
Днес на изнесен брифинг в Община Шумен бе обобщена информацията от кампанията.
„В разговор обучителите споделиха, че децата много активно са се включили във всяко едно от занятията“, обясни Любомир Христов и изрази благодарности към всички, които са се включили в кампанията. Той посочи още, че се планира грандиозно събитие, което да събере всички участници в кампанията през април догодина. Към този момент е приключил първият етап от кампанията. В рамките на инициативата децата са попълвали различни анкети, които са показали слабите места при шофирането на родителите им от гледна точка на пътници. Най-често това са липса на предпазна седалка за деца, което прави използването на предпазен колан не толкова ефективно. Мая Блъскова – представител на шуменската фирма „Алкомет” посочи, че децата са били изключително искрени и прями в отговорите си. „Усетихме промяна в тяхната нагласа. Това беше най-важното, което успяхме да постигнем. Всички бяха много положително настроени”, посочи Блъскова.
Доброволци от Община Шумен са работили с деца от II-ро, III-то и VI-основно училище, а техните впечатления също са позитивни. Комисар Йордан Дундаков от ОД на МВР Шумен обясни, че за първи път се случва да бъде привлечено вниманието на децата извън автомобилите – в учебна среда. Той обясни тревожната тенденция децата след 2 клас да се чувстват уверени и да си позволяват да не използват предпазни колани. „Тази кампания не трябва да има край. Ние като контролни органи трябва да работим обединени заедно. Нашата цел е до 2020 година да намалим произшествията до 50%”, обясни комисар Дундаков.
Близо 90 доброволци от фирми и учреждения се включиха в инициативата, под формата на срещи с децата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСтатистиката отчете спад на приходите от нощувки в областта
Следваща статияПо покана на Фикрет Индже: Турски певци и музиканти с концерт в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here