дом Общество Предложение: Да се поставят „легнали полицаи” на бул. „Симеон Велики” в Шумен

Предложение: Да се поставят „легнали полицаи” на бул. „Симеон Велики” в Шумен

0
ДЯЛ

Поставяне на изкуствени неравности по пътното платно пред пешеходни пътеки на бул.” Симеон Велики” в района на магазин „Ешрефоглу” предлагат общинските съветници от ВМРО Стефан Минков и Явор Якимов. Те припомнят в докладна, че в последните месеци във въпросния район в резултат на пътнотранспортни произшествия са пострадали поне трима граждани. А премахването на светофарите там и несъобразената скорост, с която се движат автомобилите, съчетани с невниманието на пешеходците, са предпоставки за възникването и на други подобни произшествия. Освен това все още пешеходните пътеки по булеварда в основната си част не са осветени.
За да се избегнат тези инциденти или поне да се намали опасността за възникването на ПТП, предлагаме да бъдат взети решения за поставяне на изкуствени неравности с популярното название „легнали полицаи” пред пешеходните пътеки, апелират двамата вносители. И още Общинската комисия по безопасността на движението да прецени пред кои други пешеходни пътеки по булеварда е необходимо да бъдат поставени подобни препятствия, защото гореспоменатите предпоставки за ПТП са валидни и за други участъци (района на жп спирка Тракия, автобусната спирка „Аптека“ в кв. „Тракия“ и т.н.), в близост до които има училища, детски площадки и др.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБорисов: Студеният резерв само от държавния ТЕЦ „Марица Изток II“!
Следваща статияНови двама излекувани от COVID-19 в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here