дом Култура Полският пианист Михаил Древновски с концерт на шуменска сцена

Полският пианист Михаил Древновски с концерт на шуменска сцена

0
ДЯЛ

Великолепният пианист Михал Древновски гостува в Шумен с концерт на 10 януари (четвъртък). За първото си гостуване в нашия град той е избрал да изпълни изключително красивия, лиричен и зрял Трети клавирен концерт от Сергей Рахманинов. Под диригентската палка на Станислав Ушев ще чуете още шедьоври от епохата на Романтизма като увертюрата „Хебриди“ от Феликс Менделосон и увертюрата-фантазия от П. И. Чайковски. Концертът в зала „Проф. Венета Вичева“ е с начален час 18.35 часа.
Михал Древновски започва да пиано учи при Ева Поблоцка във Варшава, а по-късно при баща си – прочутия полски пианист Марек Древновски. Развива интензивна концертна дейност като солист и камерен музикант в много европейски страни; свирил е на големи фестивали като Музикалния фестивал в Норча (Италия), Салона на изкуствата в София и Варненско лято (България), на фестивала Keminklavier в Кеми, (Финландия), Le Sacre de la Musique (Франция) и Passage във Варшава с Филхармонията на Любляна, Филхармонията на Краков, Филхармонията на Лодз, в Studio Moliere – Виена, в Action Theaterfoyer в Дармщат (Германия), POSK в Лондон, Kunstmuseum в Силкеборг (Дания). Дори се е изявявал като актьор-пианист в пиесата на Адам Ханушкевич „Шопен – живот, любов, творчество“ във варшавския Нов Театър в ролята на големия полски композитор. Михал Древновски е един от основателите и артистичен директор на Радио симфоничен оркестър „New Art”. Понастоящем е доцент в Музикалната академия в Лодз.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрез 2018-та: 12 двойки близнаци са се родили в шуменската болница
Следваща статияЗадържаха 64-годишен мъж, застрелял куче и ранил друго в търговищко село

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here