дом Общество Полицейски коли, оборудвани със специална техника, ще разкриват крадени возила

Полицейски коли, оборудвани със специална техника, ще разкриват крадени возила

0
ДЯЛ

Полицейски коли, оборудвани със специална техника за идентифициране и за проверка в реално време, ще засилят възможностите на българската полиция да противодейства на трафика на крадени превозни средства. Това стана ясно от заключително събитие по съфинансиран проект от швейцарското правителство за противодействие на незаконния трафик на превозни средства.
В рамките на проекта е изградена система за автоматично разпознаване на регистрационни табели на моторнипревозни средства. Общо 23 полицейски коли в страната, оборудвани със скенери за идентифициране, ще могат да правят справка в полицейската база данни в реално време. 80 български полицейски служители са обучени в най-новите техники за разкриване на крадени коли, запознати са с швейцарския опит в кантоналните полицейски управления на Нюшател и Женева, както с работата с Шенгенската информационна система.
Резултатите от шестгодишния проект “Противодействие на престъпления, свързани с трафик на моторни превозни средства” представиха заместник-директорът на ГДНП старши комисар Благородна Макева, началникът на отдел „Пътна полиция“- ГДНП комисар Росен Рапчев и началникът на сектор „Противодействие против собствеността“ към отдел „Криминална полиция“ – ГДНП главен инспектор Живко Костурков.
Проектът на обща стойност близо 800 хиляди швейцарски франка, от които 85% са швейцарско съфинансиране, е част от Тематичен фонд „Сигурност“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Основният швейцарски партньор на Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР по проекта е Полицията на Нюшател.
Снимка: Фейсбук, Областна дирекция на МВР-Бургас
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВарненският апелативен съд отмени условна присъда за опит за убийство, задържа подсъдимия
Следваща статияОбщина Смядово търси двама специалисти за отдел „Териториално и селищно устройство“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here