дом Култура Пиано, цигулка и виолончело си партнират в концерт

Пиано, цигулка и виолончело си партнират в концерт

0
ДЯЛ

В последния ден от януари трима млади и изключително талантливи музиканти обединяват уменията си, за да изпълнят мащабния Троен концерт от Лудвиг ван Бетовен. Емануил Иванов е добре познат на шуменската публика като спечели най-високата награда от последното издание на конкурса за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“ 2017 г.
В концерта на 31 януари от 18.35 ч., част от успешния цикъл „Млади виртуози“, ще му партнират Август-Александър Павлов (виолончело) и цигуларят Дмитрий Стопичев – студент в Консерваторията в Санкт- Петербург.
Диригент на концерта в зала „Проф. Венета Вичева“ е Калина Василева.
Концертът за цигулка, виолончело и пиано е единственият, създаден от Бетовен за повече от един солиращ инструмент. Немският композитор пише и една-единствена опера „Фиделио“, увертюрата към която ще чуем на 31 януари. Моцартовата Симфония № 25 е една от най-безценните в необятното творчество на австриеца. Неслучайно Милош Форман избира нея за начало на знаменития си филм „Амадеус“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпират временно тока в част от населените места в областта
Следваща статияСъветниците казаха „не“ на винетките до „Мътница“ и „Макак“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here