дом Здраве Още 2 случая на коронавирус у нас, един мъж е в тежко...

Още 2 случая на коронавирус у нас, един мъж е в тежко състояние

0
ДЯЛ

Общо 17 са случаите на коронавирус у нас днес. Този следобед са потвърдени още 2 проби. Това обяви в ефира на „Неделята“ на NOVA тв ген. Венцислав Мутафчийски.
Единият от новопотвърдените е от Плевен, другия е в „Пирогов” и е в доста тежко състояние. Става въпрос за 67-годишен мъж.
Според математическия модел, който разработват от Оперативния щаб и БАН, прогнозата е за покачване на случаите на заразени с COVID-19.
„В бъдещите дни бройката най-вероятно ще се удвои. Надяваме се с мерките да смалим тази ярост на епидемия”, каза ръководителят на Оперативния щаб.
По думите му в настоящата ситуация не бива да се прекалява с хоспитализирането на болните, защото това ще изтощи системата и няма да може да се помогне на тези, които наистина са застрашени от фатален край.
По-леките случаи се лекуват симптоматично и под карантина.
Тези пациенти у нас, които бяха официално обявени за оздравели, са лекувани с антибиотици и никакви кортикостероиди.
В Щаба пък идвали непрекъснати дарения. Ген. Мутафчийски похвали хората, че са доста дисциплинирани и като цяло спазват мерките.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия15 нови положителни проби на коронавирус в България
Следваща статияОблаци, дъжд и сняг на 23 март

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here