дом Спорт Отборът на „Академик“-Варна спечели купа по ориентиране „Шуменска крепост“

Отборът на „Академик“-Варна спечели купа по ориентиране „Шуменска крепост“

0
ДЯЛ

Състезателите на „Академик“-Варна спечелиха купа по ориентиране „Шуменска крепост“. Втори са атлетите на „Компас крос“ от Русе, а трети представителите на „Вежен“-Тетевен.
Състезанието по ориентиране се провежда от 30 август до 1 септември в околностите на Шумен и Велики Преслав. В него участват 250 състезатели от 25 клуба по ориентиране в страната.

Стартът на средната дистанция бе вчера. В него участваха 200 ориентировачи от всички възрасти. Най-малкият спортист бе на 3 години от клуб „Узана“-Габрово, а най-възрастния на 76 години от клуб „Мадарски конник“-Шумен. Като домакини шуменци нямат право да участват в класирането за купата. Това обаче не попречи на местните ориентировачи да завоюват 4 медала. Със злато се окичиха Елка Ненова – 65 години, Ганчо Иванов – 35 години. Пламен Ганчев спечели сребро в групата на 55-годишните, а Георги Недев бронз при 65-годишните.
Във възрастовата група при 10-годишните представителите на Спортен клуб по ориентиране „Мадарски конник“ Крисчън Илиев, Николай Дончев и Малина Христова се класираха съответно на първо, второ и трето място.
Днес от 11 часа е стартът на удължена спринтова дистанция за купа „СиВен“. Бягането ще се проведе в околностите на старопрестолния Велики Преслав. Трасето на състезанието преминава и покрай старините на Симеоновата столица.
Утре, отново край Велики Преслав, е стартът на смесената щафета.
Организатори на състезанието са Спортен клуб по ориентиране на „Мадарски конник“-Шумен и НСА „СиВен“.
Снимки: СК по ориентиране „Мадарски конник“
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРусенската филхармония с произведения на Панчо Владигеров на шуменска сцена днес
Следваща статияЛетните ремонти в община Каолиново са на финала

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here