дом Култура Оповестиха номинираните за „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура

Оповестиха номинираните за „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура

0
ДЯЛ

Номинациите за „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура бяха оповестени днес. На извънредно заседание председателят на комисията по „Култура“ Венцислав Венков обяви имената на кандидатите за престижното отличие.
В раздел „Литература“ Дружеството на писателите е номинирало Марияна Костова за стихосбирката и „Сезони на глухарчето“.
В категория „Театър“ за колективната награда ще се борят спектакълът „Нирвана“ и Театрално студио „Бис“. За индивидуалното отличие е предложена актрисата Стефани Лечева по повод нейната 60-годишнина и 35 години на сцена.
За музика е номинират хор „Родни звуци“.
В раздел „Танцово изкуство“ предложението е за формация „Emotion“.
За публицистика и журналистика има две номинации на екипа на предаването „Добър ден, Шумен“ на Телевизия Шумен и колектива на Радио Шумен за езиковата рубрика в сутрешния съботен блок.
Колективна номинация в категория „Изобразително изкуство“ е направена за екипа, реализирал изложбата „Код визуално“. Тук за индивидуална награда е предложен художникът Красимир Арсов.
В раздел „Фотография“ номинацията за колективната награда е за екипа, заснел филма за „Арена Шумен“, а за индивидуалното отличие е предложен Огнян Блъсков.
Красимир Генов и Явор Генов са предложени за „Наградата на Шумен“ в категория „Архитектура“.
В раздел „Дейци на културата и дарители“ е номинирано Народно читалище „Напредък“.
На 11 март изтича срокът за подаване на предложения от културни организации и творчески обединения за членове на журито, което ще определи тазгодишните носители на „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъвеждат временен режим на движение по ул. „Цар Иван Александър“
Следваща статияДвама шуменци ще участват на световния турнир по муай тай в Тайланд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here