дом Здраве Опасни игри вдигнаха на крак шуменската полиция

Опасни игри вдигнаха на крак шуменската полиция

0
ДЯЛ
Снимка: В.Й. - Facebook

Самоуки „спортисти“, практикуващи фрийрън „превзеха“ комина на болницата до Детското отделение в Шумен. Сигнал за група деца, които изкачват тялото на комина бил подаден днес преди обяд на дежурния телефон в РУ – Шумен. Към мястото бил насочен полицейски екип, който при пристигането си не установил нищо, тъй като младежите вече били избягали. Това съобщиха за 24shumen.com от полицията в Шумен. По случая продължава да се работи, докато се установят лицата, след което с тях и родителите на непълнолетните участници в опасната игра ще бъдат проведени срещи.
„Изкачването е трудно, но гледката от върха си заслужава“, това написа във фейсбук В.Й., чиято снимка от „върха“ обикаля в социалните мрежи и събира лайкове.
Спортната култура „фрийрън“, която включва в себе си и екстремно изкачване на препятствия, настъпателно навлиза сред шуменските младежи. През изминалата година на телефон 112 са подавани няколко сигнала за „деца, катерещи се по опасни сгради”. И докато обществото остро критикува „смелчаците”, самите те се мотивират да изпълняват все по-сложни каскади.
В разговор с репортер на 24shumen.com, някои от практикуващите посочват, че добрата подготовка им позволява да изпълняват „триковете” при минимален риск. До колко обаче това е възможно, е въпрос на секунда невнимание. Самоуките спортисти продължават да настояват за контролирана среда, в която да могат да тренират безопасно, избягвайки критиката на обществото. Опасният спорт съчетава в себе си дисциплините „паркур“ и „стрийт трикинг“. В паркур елементите се ограничават, като без излишни движения се постига по-бързото преминаване на дадено трасе или препятствия. При фрийрън ограниченията са премахнати и на фокус е по-ефектното преминаване на трасето. С ефектни салта и поредици от зашеметяващи ваултове, шуменските младежи показват как улицата може да се превърне в спортна площадка, а човешките възможности – неограничени.
Въпросът е – колко коства една грешка в тази „дисциплина” и струва ли си?
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУсловна присъда отнесе мъж, свил пари от студентка
Следваща статияОбявиха за продан паркетната фабрика в Нови пазар