дом Общество Общински съветник иска временна комисия да регулира ВиК оператора

Общински съветник иска временна комисия да регулира ВиК оператора

0
ДЯЛ

Общинският съветник Добромир Драев поиска временна комисия да регулира действията и бездействията на ВиК оператора във връзка с изпълнение на дейността му като лицензиран доставчик на питейно-битова вода до потребителите на община Шумен.
”Общински съвет-Шумен нямаше волята да вземе подобно решение, водим от различни причини, които не са предмет на настоящата докладна записка”, посочва Драев в докладната, адресирана до председателя на Общинския съвет. По думите му, „ВиК– Шумен“ ООД не е е частна компания и като такава е изградена само и единствено с публични средства. Подобно търговско дружество има по-скоро социално въздействие върху пазара на доставката на питейно-битова вода, а не типичното за търговските дружества насочване към постигане на висока възвръщаемост на капитала.
„Подобен тип дружества е нужно да имат отговорно мислене, още повече, че са монополисти на пазара за доставка на питейно-битова вода. При анализ на финансовите отчети на дружеството, ясно се вижда, че има въпроси, които не намират отговори. Същото се отнася и за анализа на дейността и ремонтната/инвестиционна програма на оператора”, се казва още в докладната. Тя ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Общинския съвет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНабезите на бракониерите продължават, горските задържаха каруци, трион и дърва
Следваща статияВарненският и Великопреславски митрополит Йоан ще благослови лозарите във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here