дом Здраве Общинският съвет ще отпусне 80 хил.лева за покриването на разходите на болницата...

Общинският съвет ще отпусне 80 хил.лева за покриването на разходите на болницата във Велики Преслав

0
ДЯЛ

На предстоящата сесия на Общинския съвет във Велики Преслав да бъде гласувано отпускането на 80 000 лв. за покриване на натрупаните разходи на „МБАЛ Велики Преслав“ЕООД. Това поиска управителят на здравното заведение д-р Иван Димитров в докладна записка. От документа става ясно, че на кмета ще бъде възложено да извърши необходимата актуализация по бюджета на общината за изпълнение на решението. Управителят се аргументира подробно защо се налага гласуване на новата сума.
От 1 април м.г. бяха въведени твърди лимити на лечебните заведения за болнична помощ.
МБАЛ“Велики Преслав“ получава средно 68 хил.лева месечно он РЗОК Шумен. По договор с Министерството на здравеопазването за финансиране на психиатричното отделение болницата получава средно по 18 хил.лева и 7 хил. лв. за трудно достъпни райони. Средно на месец приходите възлизат на 96 хил.лева, а разходите на 112 хил.лв. Така търговското дружество работи в нови условия, без възможности за повишаване на дейностите и подобряване на финансовите резултати.
Общинските съветници вече са уведомени за новата ситуация. А с докладна управителят на болницата е информирал местния парламент, че по разчети, за продължаване на нормалната работа ще бъдат необходими 150 хил.лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕксперти: Топлото време през ноември е благоприятно за посевите
Следваща статияПричината за адската катастрофа край Микре: Бусът е навлязъл в лентата на шуменския камион

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here