дом Икономика НСИ: Софиянци живеят 3,43 пъти по-добре от хората в Шуменска област

НСИ: Софиянци живеят 3,43 пъти по-добре от хората в Шуменска област

0
ДЯЛ
24shumen.com

Софиянци живеят два пъти по-добре от варненци и пловдивчани и цели 3,43 пъти по-добре от хората в Шуменско. Това показа проучване на Националния статистически институт (НСИ), което сравнява данните за брутния вътрешен продукт на човек от населението. В столицата той е 30 295 лева. Спрямо Шуменска област, благосъстоянието в столицата е 3,43 пъти по-високо, изчисли 24shumen.com.
Шумен е на опашката по размер на брутен вътрешен продукт (БВП) на човек от населението в Североизточния район – едва 8 829 лева. Варна е първенец с 13 809 лв., втора се нарежда област Търговище с 9 148 лв., а на трето място е Добрич, където БВП на човек от населението е 8 925 лв.
След столицата, на второ място по размер на БВП на човек от населението нарежда Стара Загора – със 17 550 лв. На трето място София-област с 15 527 лева. Варна са 4-ти, следват Габрово, Бургас и Пловдив. В Топ 6 попадат градове където безработицата е ниска, а трудово ангажираните получават високи заплати.
Освен това към тези градове има засилен инвеститорски интерес.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАрхеологическият музей във Велики Преслав отново на „Ваканция и СПА експо“
Следваща статияТемпературите тръгват нагоре

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here