дом Здраве Нови 8 случая на COVID-19 у нас

Нови 8 случая на COVID-19 у нас

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Поредните 8 нови случая на COVID-19 у нас бяха оповестени от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Установените заразени през изминалото денонощие са 29, а общия брой на заболелите е 171.
Най-засегнатата възрастова група е между 40 и 49 години, като те са 83% от всички заразени в България.
До момента у нас COVID-19 отне живота на трима души, а други трима са напълно излекувани.
„Вчера на Витоша все едно имаше обявен събор, каза той. Пускат се вицове като „12-етажен блок разхожда едно куче“, заяви разочарованият от българите по време на извънредното положение генерал Мутафчийски.
Първи случай на коронавируса бе установен и в Шумен в събота. Това е мъж на 37 години от областния град. На 14 март той се прибрал от Банско, където работел. Не се чувствал добре. Имал грипоподобни симптоми и се самоизолирал. Контактувал е по телефона с личния си лекар. В петък се почувствал зле и е откаран с линейка в шуменската болница. Настанен е в „Инфекциозно“ отделение в задоволително състояние.
Първи случай вчера бе регистриран и в град Пещера, област Пазарджик.
Италия продължава да е най-засегнатата от COVID-19. Установените там случаи са 53 000, а само вчера са починали над 700 болни.
На Балканите най-много заразени са регистрирани в Турция – 947. Установените случаи в Гърция са 530, в Румъния 367, Хърватия – 206.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДъжд в неделя
Следваща статияЗатвориха неделния пазар във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here