дом Здраве Нови двама заразени с коронавирус в Шумен

Нови двама заразени с коронавирус в Шумен

0
ДЯЛ
24shumen.com

17 са новите случаи на коронавирус в страната при направени общо 1 273 теста.
От новите случаи 2 са в Шумен, 6 са в София, от които 1 в болница и 5 амбулаторни, Пазарджик има 4, Видин – 2, Сливен – 1, Хасково – 1, Ямбол – 1, заяви председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.
„Ситуацията в Шуменско е овладяна. Става въпрос за строители на Балкански поток, които са били поставени под карантина. Всички заразени са били контактни с първия установен случай – на руски гражданин, пристигнал с полет от Москва на работа в България“, заяви доц. Кунчев.
По думите му няма да отпадне скоро мярката за носенето на маски.
„Ние можем да освободим всички мерки до началото или най-късно до средата на юли, но основните мерки, които касаят дейностите на всеки един човек в закрити помещения, ще останат за много дълъг период от време“, подчерта доц. Кунчев.
Излекуваните за последното денонощие пък са 53-ма души, като общият им брой до този момент вече е 965.
Настанените в болници с коронавирусна инфекция са 198, от които 20 са на интензивно лечение.
Няма нови случаи на инфектирани деца.
В болница са настанени 198 души, а 20 от тях са в интензивни отделения.
Последният съобщен смъртен случай е на 75-годишен мъж, приведен от Пазарджик в Пловдив, където е починал.
Един случай на инфектиран медик е установен през изминалото денонощие. Общият им брой вече е 255.
Съотношението на направените тестове у нас вече е 10 787 на 1 000 000 души. В това число не влизат направените бързи тестове и мащабното изследване в Пловдив.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъзнесение Господне отбелязва църквата днес
Следваща статияСъветник: Има ли Генерален план за изграждане инфраструктурата на кв. „Б. Българанов”?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here