дом Култура Наши девойки предизвикаха фурор на карнавал в Струмица

Наши девойки предизвикаха фурор на карнавал в Струмица

0
ДЯЛ

От впечатляващо участие на карнавал в град Струмица, Северна Македония се завърнаха възпитаници на СУ „Трайко Симеонов“, клуб „Ритмик“ и Ученическа спортна школа. На брифинг днес те разказаха своите впечатления от преживяното.
Шуменската група гостува в съседната държава по покана на ковчежника на Асоциацията на европейските карнавални градове Александър Цицимов. Миналата година той присъствал на Карнавала на плодородието в Шумен. Останал впечатлен от танците „Пингвините“ и „Ламята“, които били представени в празничното дефиле. Така се стигнало до официалната покана.

В Струмица шуменци представили компилация от двата танца. „Наложи се за 4 дни да направим нова хореография. Репетирахме само 2 седмици. Публиката в Струмица ни прие изключително топло“, разказа Галина Сакарова – директор на СУ „Трайко Симеонов“.
В дефиле с дължина 4 километра шуменската група се превърнала в център на внимание и била съпроводена с възгласи: „Нашенците!“, „България“, „Шумен!“.
Като жест към публиката нашите участници раздали мартеници и свитъци с Химна на Шумен.
„В карнавала участваха групи от цяла Европа. Впечатлихме всички в единна невероятна феерия от костюми, маски и музика. Организацията бе безупречна, озвучаването – перфектно“, сподели впечатленията си треньорката на клуб „Ритмик“ Мариола Спасова.
„Публиката ни прие като част от тях. Това ме впечатли много. По време на дефилето непрекъснато ни спираха и искаха да се снимат с нас. Така се стигна до разкъсване на огромната колона от участници“, разказа една от участничките в групата – Сузан Джамил.
Шуменци толкова силно впечатлили организаторите и официалните гости на карнавала в Струмица, че единствени те от България получили покана за участие на Международния фестивал в град Лесковац, Сърбия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРаботник падна от стълба по време на ремонт, счупи си петите
Следваща статияПри съседите: Лекар влиза в съда, заработвал допълнително като … наркодилър

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here