дом Криминале Мъж влезе в затвора заради връзката си с непълнолетна, съдът разреши да...

Мъж влезе в затвора заради връзката си с непълнолетна, съдът разреши да се оженят

1
ДЯЛ

30-годишният Ахмед Сабриев от сeло Златар влезе в затвора, тъй като две години живял на съпружески начала с непълнолетната Хюлия Исмаил. Деянието е извършено умишлено и е по чл.191 от НК, става ясно от определение на Районния съд във Велики Преслав. Наказанията по този текст са две години лишаване от свобода, пробация или обществено порицание, но магистратите наложиха по-леко наказание- само четири месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип.
Дни преди да излезе от затвора за Сабриев настъпват светли дни. Съдът разрешава на все още непълнолетната Хюлия да сключи граждански брак с Ахмед. Мотивът – при съжителството между двамата има родено дете. А Хюлия със знанието на баща си, моли съдът да й разреши да сключи граждански брак с приятеля си щом излезе от затвора. Като писмено доказателство молителката прилага Удостоверение за раждане на детето.
„При наличието на такова сериозно обстоятелство и текстове от Семейния кодекс, по изключение беше издадено разрешение двамата да сключат граждански брак. Разбира се, след като Ахмед изтърпя наказанието си“, сподели пред 24shumen.com председателят на Районния съд във Велики Преслав Мирослав Марков.
По време на съдебното заседание и след изслушване на призованите лица, магистратите уважиха молбата на Хюлия за основателна и допустима. В конкретния случай са били налице такива важни причини, като раждането на дете, които са наложили съдът да издаде разрешение.
След изживените перипетии по общия им път, днес Хюлия и Ахмед благодарят на „Аллах за сторената милост да са заедно и го молят за второ дете“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМечове свистяха при превземането на Шуменска крепост (снимки и видео)
Следваща статияБанди от три държави ще нагорещят „Есенни шуменски вечери”

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here