дом Здраве Монтираха нова SPEKT/CT гама камера в КОЦ-Шумен

Монтираха нова SPEKT/CT гама камера в КОЦ-Шумен

0
ДЯЛ

Приключи монтажа на новата SPEKT/CT гама камера в отделението по Нуклеарна медицина с метаболитна терапия. Това съобщиха от Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Шумен.
Апаратурата съчетава гама камера и осем-срезов скенер и ще се използва за диагностика и контрол на онкологичните и неонкологичните заболявания.
Към момента няма аналогична апаратура в съседните области. Инвестицията е обезпечена със собствени средства на „КОЦ – Шумен“ ЕООД е на стойност 1 093 465 лв, от които 1 010 100 лв. за доставката и пускане в експлоатация на апарата и 83 365 лв. за ремонт и преустройство на съществуващото помещение. Предстои издаване на лицензия от Агенция за ядрено регулиране.
В КОЦ-Шумен се диагностицират и лекуват пациенти от областите Шумен, Търговище, Варна, Русе, Разград и Сливен.
„Това е единственият подобен скенер в цяла Североизточна България“, каза управителят на лечебното заведение д-р Сотир Караниколов. Той уточни още, че е монтиран и нов електрически агрегат, на стойност 37 000 лева. „Това ще позволи да работим дори, когато има прекъсвания на тока“, добави д-р Караниколов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУстановиха кражба на вода в Златна нива
Следваща статияЯсни са номерата на бюлетините на партиите и коалициите за местния вот наесен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here