дом Криминале МВР потвърди: 21-годишният Северин е убиецът на Виктория Маринова

МВР потвърди: 21-годишният Северин е убиецът на Виктория Маринова

2
ДЯЛ

„За кратък период от време, при изключителна мобилизация на МВР и Прокуратурата бяха събрани множество доказателства, които водят до извода за виновност на лицето Северин Недеждов Красимиров от Русе. Повдигнати са му задочно обвинения за две престъпления – за изнасилване и за умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за жертвата“. Това каза преди минути главния прокурор Сотир Цацаров на извънреден брифинг във връзка с жестокото убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова, което разтърси България.
Има 100% съвпадение на ДНК и кръв по дреха, намерена в дома на 21-годишния Северин Красимиров, който германските власти задържаха снощи в град Щаде, Германия. Северин живеел в ромски квартал на крайдунавския град близо до местопрестъплението. Роден е през 1997 г.
Мотивът на Северин – спонтанно нападение с цел сексуално посегателство на жертвата. Виктория е била убита непланирано по изключително брутален начин.
„Брутални, изключително тежки по своя характер действия, показващи силни характерови отклонения на задържаното лице. Забелязване на жертвата, нанасяне на удар в резултат, на който са счупени кости в областта на носа, завличане на жертвата в близките храсти, извършване на самото посегателство и други извратени действия, нанасяне на допълнителни удари в следствие, на които са причинени две тежки черепно-мозъчни травми. Северин е тренирал бокс“, изнесе още уточняващи факти главният прокурор Цацаров и допълни, че задържането на лицето в никакъв случай не означава, че се преустановява работата по всички възможни версии.
На 6 ти октомври в 14.27 ч. на телефон 112 е подаден сигнал за тяло на жена близо на крайбрежната алея, до тенис кортовете в град Русе. Проследявайки следата от петна от кръв и слушалки на земята, подалият сигнала стигнал до трупа на 30-годишната Виктория Маринова.
Сотир Цацаров съобщи още, че на задържания са повдигнати задочно обвинения по две престъпления – първото е изнасилване, за което законът предвижда от 10 до 20 години, второто – за умишлено убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин – престъпление за което НК предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор, или доживотен затвор без замяна. С оглед установения факт, че мъжът е напуснал границите на страната ни на 7 октомври в 14.02 часа през ГКПП-Дунав мост и установеното впоследствие негово местонахождение, са задействани всички механизми на международната правна помощ. Незабавно от Окръжна прокуратура – Русе е издадена европейска заповед за задържане, както и европейска заповед за разследване, за събиране на доказателства с оглед вещите, които се намират в него при задържането му във ФРГ, обясни главният прокурор. Сега предстои процедура по изпълнение на европейската заповед за задържане пред германски съд, след което привеждане на лицето в България, повдигане и предявяване на обвинението, като междувременно се извършват всички необходими действия по разследването и не се изключва нито една версия. Само през вчерашния ден пред съдия са разпитани множество свидетели, включително и колеги и близки на жертвата.След убийството е напуснал България през ГПП Дунав мост и се укрил в Германия при майка си. Той е задържан с европейска заповед. Предстои да бъде екстрадиран в България, след което ще му бъдат повдигнати обвинения.
Сформираният щаб по случая е предприел бързи и незабавни действия по изясняване на всички факти и обстоятелства. Иззети са множество находки и достатъчно веществени доказателства, които свързват категорично задържаното лице с местопрестъплението и жертвата. Част от експертизите дават наличие на ДНК материал по дрехите, с които е бил извършителят и тези, с които е била жертвата.
Обезобразеното лице на жертвата е от триенето на главата й в земята при гаврите, които са продължили поне час, била е изнасилена няколко пъти, преди да бъде убита, показва съдебномедицинската експертиза на трупа й.
Северин фигурира в регистрите на МВР с няколко кражби за цветни метали.
Премиерът Бойко Борисов изказа съболезнования към близките на Виктория и отправи благодарност към служители и сътрудници, работещи по случая, както и на граждани, помогнали за разплитането на бруталното убийство. Той сподели, че при сегашната методология са им били необходими повече от 20 часа, за да извадят ДНК профилите.
Убийството на журналистката придоби и международен отзвук.
Снимка: Фейсбук
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНяма време! Допитването за предпочитаното от българите часово време изтича на 11 октомври
Следваща статияОгнеборци гасиха сухи треви и отпадъци, гониха оси, отстраниха паднали дървета

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here