дом Криминале МВР: Все по-малко финансови и данъчни престъпления в Шуменско

МВР: Все по-малко финансови и данъчни престъпления в Шуменско

0
ДЯЛ

Спад на престъпленията с 35 % против стопанството, финансовата, данъчната и осигурителна система се наблюдава на територията на областната дирекция в Шумен първото полугодие на 2018 година.
Регистрираните престъпления са 81 спрямо 124 предходния отчетен период. Образувани са 48 заявителки материала за престъпления с акцизни стоки, спрямо 38 за първите шест месеца на 2017 година.
Иззети са 20764 къса цигари и 492 кг. тютюн. За полугодието на 2017 г. са иззети – 13815 къса цигари и 94 кг. тютюн.
От началото на годината до края на месец юни са регистрирани 12 престъпления против данъчната система, спрямо 11 за предходния отчетен период. Регистрирано е едно престъпление по смисъла на чл. 250-252 от НК /лихварство/, за предходния отчетен период не са регистрирани. През първите шест месеца на 2018 г. е регистрирано 1 престъпление против интелектуалната собственост, а за същия период на 2017 г. са регистрирани 3 престъпления от този вид.
Броят на регистрираните корупционни престъпления за първите шест месеца на 2018 г. е 6, спрямо 7 за първото полугодие на 2017 г. През шестмесечието на 2018 г. са извършени 28 проверки по преписки за корупционни престъпления.
През първото полугодие на 2018 г. са регистрирани 4 престъпления, свързани с културно-историческото наследство на страната , 4 са били и в предходния отчетен период.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧиталище ангажира децата в Имренчево в отглеждане на цветя
Следваща статияНов регистър ще обединява информацията за хората с увреждания

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here