дом Общество Любомир Христов: ГЕРБ управлява общината от 2,6 г., а водата в Шумен...

Любомир Христов: ГЕРБ управлява общината от 2,6 г., а водата в Шумен е мътна от десетилетия

0
ДЯЛ

„ГЕРБ управлява общината от две години и половина, а водата в Шумен е мътна от няколко десетилетия. Защо за осем години управление на БСП не беше изготвен работен проект за пречиствателна станция за питейни води?“. Това заяви кметът на общината Любомир Христов в своя позиция по повод казаното на пресконференция от общинското ръководство на БСП в началото на седмицата.
Ето и пълният текст на позицията на Любомир Христов:
“Най-напред бих искал да кажа, че нямам никакво намерение да влизам в диалог с общинското ръководство на БСП в Шумен и да опровергавам едно по едно лъжите на Иван Иванов, Иван Йонков и Веселин Пенчев. Явно, разтревожени от продължаващите вътрешно-партийни битки и от това, че в Шумен наистина активно се работи, те са решили да потърсят отдушник за напрежението в своите партийни редици. Направиха го, като организираха нарочна пресконференция точно в деня на посещението на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, и се опитаха да заглушат положителните новини от това посещение.
Каква е оценката, която те пишат за мен и за управлението на ГЕРБ, не е толкова важно. Много по-важно е мнението на гражданите и твърдото желание на моя екип да работим за града. А резултатите ще бъдат много по-добри, ако всички заедно сме по-отговорни и последователни в стремежа си да направим Шумен по-добро място за живот.
Бих искал обаче да поставя пред общинското ръководство на БСП – Шумен въпроси, чиито отговори е добре да стигнат и до шуменци.
ГЕРБ управлява общината от две години и половина, а водата в Шумен е мътна от няколко десетилетия.
Защо за осем години управление на БСП не беше изготвен работен проект за пречиствателна станция за питейни води? Колко средства бяха похарчени за идейни проекти, които в крайна сметка отидоха в коша? Защо, след като е можело тя да бъде завършена днес, те дори не я започнаха? Защо бяха спрени средствата от държавата, отпуснати от правителството на Пламен Орешарски? Важно е обаче да се каже истината, а не обяснения от рода “на кривата ракета космосът й пречи”. Защо не е подменен магистралният водопровод – той е на решето не от днес и вчера? Защо са изградени водопровод и канализация покрай черешовата градина на околовръстното шосе, а не в някой от кварталите на града или в някое от селата на общината? Защо завършването на пречиствателната станция за отпадъчни води закъсня с три години след определения срок? Защо все още няма акт №16 пътят за „Дивдядово“? Имаше ли разрешение за строителство или предизборно може и без него? Колко инвеститори дойдоха в Индустриалния парк от 2009 до 2016 година и колко – за по-малко от две години?
Фактите са красноречиви и показват колко са безпомощни опитите да ги омаловажите. А за какво отидоха милион и половина за така наречения „ремонт на сградата на театъра“? Може би Вие, г-н Иванов, най-точно ще обясните? Освен това, всеки, който пожелае, може да дойде в общината и да види, че първият договор за саниране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради беше подписан в средата на 2016 година, докато в други общини вече се работеше по обектите. И защо се получи така? Да не би да сте забравили как ваши партийни другари обясняваха по медиите и по домовете на хората, че не трябва да се включват в програмата?
Мога да продължа още дълго поредицата от въпроси. А за проектите по ОП „Региони в растеж“ мога да изпиша десетки страници.
Шуменци не са забравили, че от 2007 до 2015 година ресорният зам.-кмет беше Иван Йонков, че през този период Иван Иванов беше и общински съветник, и народен представител. Защо тогава не бяха решени проблемите с водата, които така загрижено поставяте днес, сякаш едва сега ги виждате. И кое точно във финансирането на многофункционалната зала е манипулация? За нейното изграждане Шумен получи от държавата 8.5 млн.лв. Манипулативни са по-скоро твърденията на Веселин Пенчев, защото нито лев не е похарчен от общинския бюджет за строителството на това съоръжение. Защо не беше изградена нова зала по ваше време? Нали и вие обещавахте по изборите? Напротив – беше унищожен Летният театър.
Въоръжете се с по-здрави нерви, господа, защото ще продължим да работим за града и нека хората да ни съдят!
24shumwn.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбявиха резултатите от първото класиране за прием в първи клас
Следваща статияДим от сушилня за дървен материал вдигна на крак огнеборци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here