дом Политика Красимир Костов: Аз и моят екип ще работим за създаване на по–добри...

Красимир Костов: Аз и моят екип ще работим за създаване на по–добри условия и качество на живот за жителите на община Шумен

0
ДЯЛ

Ще подобрим качеството на живот на жителите в общината когато решим едни от най – важните проблеми: този с цената и качеството на питейната вода и с подобряването на инфраструктурата. По време на моето управление бяха инвестирани над 140 000 000лв. във водния цикъл и бяха разработени проекти за ремонт на довеждащия водопровод и изграждане на санитарно – охранителната зона на язовир „Тича“ и бе договорено финансиране с МРРБ, но не се случи. Сега, по време на новия мандат, ще го направим. Както и изграждане на пречиствателна станция за питейни води.
Разработили сме и 7 проекта за обновление на водопреносната мрежа по селата, която е още от времето на социализма. И след това ще преасфалтираме поне 3 от основните пътни артерии във всяко село.
Най – острият проблем в Шумен е паркирането и връзката север – юг. В това направление сме разработили 3 проекта: пробив под Търговския дом и под Областна управа, като отдолу ще бъдат обособени паркоместа и изграждане на шуменската тангента, път, който ще изведе товарния транспорт извън Шумен и ще спомогне за разрастването на града във вилната зона. Предвиждаме да изградим и 100 общински жилища в този район.
Ще създадем и Общинско предприятие по транспорт на базата на публично – частното партньорство, което ще улесни реализация всяко населено място да има връзка с главния общински център поне два пъти дневно.
Ще работим и по посока таксите, които държавата изисква от таксиметровите шофьори да бъдат сведени до минимум и да се изплащат на вноски.
Основното, за което ще работим е да се спре закриването на училища и детски градини в община Шумен, а там където има нужда ще работим за разкриването на нови. Шумен може да се гордее с образователната си система, но тя трябва да се развива. Трябва да има единна политика между общината, Регионалното управление на образованието и ръководствата на училищата и да се работи в посока внедряване на нови дигитални технологии и да се усъвършенства учебния процес.
Ще намерим ресурс да премахнем таксите за детските градини и детските ясли, така ще облекчим семейния бюджет и ще подпомогнем всяко домакинство.
Шумен излъчва култура и ще работим в посока той отново да стане един от водещите културни центрове на България. Разработили сме проект, чрез който Летният театър да се превърне в Музикалния дом на Шумен със 1500 седящи места и резонансна сцена. С г – н Веселин Лечев работим по проект за създаване на оркестър от 101 устни хармоники. Ще въведем и практиката общината да финансира поставянето на пиеси от български класически автори, които да се играят и извън основна сцена. Предвиждаме да се създаде „културен чек“ за пенсионерите и младежите до 18 години, с които ще могат да се посещават до 6 безплатни театрални постановки и 6 концерта. По този начин идеите за развитие на културата ще се превърнат и в идеи за ползване от жителите на община Шумен. Имаме идеи да се организира Фестивал на циганските ансамбли и да се усъвършенства импресарската дейност на общината с цел довеждане на шуменска сцена пиеси, концерти от столицата.
По време на моето управление в Областният онкологичен диспансер бяха инвестирани чрез европроекти 17 000 000 лв. и той се превърна в най – добрия в България. Ще продължим тази посока и чрез европроекти ще преоборудваме общинските лечебни заведения. Ще създадем партньорства с лечебни заведения от София на базата, на които техни екипи ще гостуват в Шумен и ще консултират пациенти. Трябва да се въведе договорното начало за млади лекари и специалисти по здравни грижи. Разработваме конкретен план за превръщането на неизползваемите сгради на бившия Кожно – венерологичен диспансер и Общинска болница в социални заведения. Ще предприемем и решителна промяна в обема на дейностите на ДКЦ с нови договорни партньори.
Идеите, които са залегнали в нашата програма са насочени към хората, ние ще се отнасяме с грижа към тях, защото ОБИЧАМЕ ШУМЕН.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТалантливият изпълнител Викторио Ангелов с първи концерт в „Арена Шумен“
Следваща статияСъбраха растенията в Шумен в електронна книга

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here