дом Култура Кметът Христов: Надявам се, че ще отнесете със себе си атмосферата от...

Кметът Христов: Надявам се, че ще отнесете със себе си атмосферата от конкурса и ще популяризирате музиката на Панчо Владигеров

0
ДЯЛ

Кметът Любомир Христов се срещна днес с двете журита на Международния конкурс за пианисти и цигулари “Панчо Владигеров”. Всички те единодушно оцениха високо събитието, неговата организация и подготовка на участниците, съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
„За мен беше удоволствие да разговарям с толкова скъпи гости – прекрасни изпълнители и педагози. Радвам се да чуя добри думи за града ни, за високото ниво на Международния конкурс за пианисти и цигулари, за нашето гостоприемство и за добрата организация. Надявам се, че ще отнесете с вас атмосфера от конкурса и ще запазите колкото е възможно по-дълго хубавите спомени. Ще разказвате за Шумен, за Панчо Владигеров и ще популяризирате неговото творчество.
По време на срещата проф. Минчо Минчев, председател на журито по цигулка, сподели, че провеждането на такъв конкурс не е лесна работа. „Ако не си вярваме, не бихме могли да вървим в една посока и този конкурс не би могъл да се провежда. Благодарим за финансовата подкрепа на общината. Градът осигурява най-голямата част от финансирането. Дължим на Диана Дечева признание, защото тя е двигателят на този конкурс.“
Председателят на журито при пианистите проф. Людмил Ангелов благодари за гостоприемството и прекрасните условия за работа. По неговите думи нивото на конкурса е много добро. „Той се развива във възходяща линия, по-добър е от предишния, с много добри млади изпълнители. А музиката на Владигеров е синтез от европейската традиция и българския дух. Тя запазва нашата идентичност и се вписва в европейската музикална култура.”
Музиката на Владигеров е много специална, нетрадиционна, много трудна и поради тази причина някои от неговите творби са истински шедьоври, споделиха членовете на двете журита. „Със своя хумор и закачка, с динамиката и пъргавината на ума неговото творчество е много близко до светоусещането на младите хора и моите студенти имат интерес към този конкурс,“ каза проф. Борислава Танева, член на журито за пианисти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия500 декара гори са засегнати от пожари на територията на СИДП от началото на годината
Следваща статияЕРП Север: Максимално внимание в близост до електрически съоръжения при летните бури!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here