дом Култура „Кино в длан“ приема конкурсни творби до 28 февруари

„Кино в длан“ приема конкурсни творби до 28 февруари

0
ДЯЛ

На 28 февруари изтича срокът, в който желаещите могат да изпратят творбите си за участие в четвъртото издание на конкурса за кратък филм „Кино в длан“. Това съобщиха организаторите от Народно читалище „Добри Войников“ в Шумен.
Творбите се изпращат и публикуват за участие на стараницата на конкурса mkino.org.
По регламент всички филми трабва да са със времетраени до 5 минути и да са заснети с мобилен телефон или таблет. Няма жанрови, тематични и възрастови ограничения за участие в конкурса.
До момента за участие са постъпли 40 кратки филма. „Очакваме до приключване на крайния срок техният брой да надхвърли 70“, каза за 24shumen.com Детелина Палазова – секретар на НЧ „Добри Войников“.
Жури с председател режисьрът Александър Донев и челенове продуцентът Антон Митов, художникът проф. Валери Чакалов, драматургът доц. Юрий Дачев и Явор Попов – продуцент, ще оценяват конкурсните филми.
Партньор на конкурса е Община Шумен. В тазгодишното издание на събитието ще партнира и гиганта Huawei.
Победителите в различните категории на конкурса ще получат парични и предменти награди – телефони и таблети.
Очаква се и тази година в конкурса да се включат участници от Румъния, Турция и Македония.
Всички изпратени до момента филми са достъпни за гледане на mkino.org или на страницата на конкурса във Фейсбук.
Отличените творби ще бъдат представени в Дома на киното в София. Все още не е уточнена дата на тържествената церемония по награждаване на победителите.
Снимка: „Кино в длан“, Фейсбук
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлабите снеговалежи продължават и днес
Следваща статияОт 40 минути до 8 часа на ден асистентска грижа за хората с увреждания ще осигурява държавата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here