дом Общество Инж. Валентин Маламов, независим кандидат за кмет: Виждам Шумен като туристическа...

Инж. Валентин Маламов, независим кандидат за кмет: Виждам Шумен като туристическа дестинация и автомобилна европейска столица на Балканите

0
ДЯЛ

Инж. Маламов е минен инженер. Един от собствениците на „Топлофикация Шумен” АД.
Владее английски и руски език. Управител на фирма с дългогодишен опит при извършване на анализи и проучвания за общини, малки и средни предприятия. Занимава се и с бизнес планиране и управление на инвестиционни проекти.

Независимият кандидат за кмет на Шумен инж. Валентин Маламов откри предизборната си кампания в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров”. Тя ще премине под два слогана „Оттука започва България” и „Ние сме кмет”.
Мандатоносител за издигане на кандидатурата му е ПП „Мир”.
Представена бе и листата с 18 кандидати за общински съветници. Водач е Мая Господинова – д-р по ветеринарна медицина и магистър „Културно-историческо наследство и туризъм”.
„Приех, да бъда част от листата, защото в центъра на програмата за управление на общината е човекът, не процедурата”, заяви тя.
Втори е преподавателят по археология в ШУ „Еп. Константин Преславски”, проф. Стоян Витлянов. В листата са включени инженери, икономисти и млади предприемачи. Обединява ги виждането, че в Шумен има потенциал за развитие, особено в сферата на туризма, но липсват механизми за управление.
Първият важен момент в платформата му е участието на гражданите в управлението. На основание текст от Закона за прякото участие на гражданите в управлението, инж. Маламов предвижда да се приеме Наредба за ролята, функциите и правомощията на „Съвет на собствениците” – контролен, координиращ и представляващ Общото събрание на гражданите в община Шумен.
В предизборната платформа „Визия на община Шумен” кандидатът за кмет инж. Маламов споделя своето виждане за града като екологично чист – пешеходен град. Той определи и пътя, по който ще стане това – чиста вода (намаляване цената й с 40%), чист въздух – коригиране на тежкия автомобилен трафик и нова автобусна схема и др. Самата община трябва да стане активна туристическа дестинация – чрез атрактивен туристически продукт, чрез спортен комплекс (включващ и мотоспортове – писта), чрез участие на занаятите, чрез подобряване средата за живеене на хората в неравностойно положение и т.н.
В духа на слогана „От тук започва България, културата на сигурност да бъде завещанието ни за идните поколения, създадена като добротворност в търсене другостта на другия.
Инж. Маламов има конкретна цел – „До края на 2022 година да се изгради мрежа от напоителни канали за обработваемите земеделски и горски площи в землището на община Шумен.”
Паралелно с проектирането на напоителната мрежа, новата общинска власт активно да посредничи при комасация на земята, чрез административна реорганизация в структурата на общината, в полза на земеделските и горските производители.Предвижда и назначаване на ресорно отговорен – заместник кмет-земеделие, предложен от Съвета на собствениците на земеделски земи.
Кандидатът за кмет има намерение до края на 2023 година да бъде завършена инфраструктурата за провеждане на международни, европейски и национални състезания. А до края на 2020 год. да се изготви прединвестиционно проучване с презентационни материали за участие в международни изложения и привличане на инвеститори.
Пред аудиторията проф. Ивайло Петров представи първата книга на инж. Маламов – „Раждане на общината” генеалогия на сигурността. Оценката – един много сериозен труд, който предлага системно събрани знания в концепция, с програма за действия конкретно за община Шумен от позицията на личен опит. За това, как в търсенето на сигурност за бъдещето да разберем, че всеки сам избира да се управлява сам или да бъде управляван.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзтича последният срок за плащане на местните данъци
Следваща статия70 проби от мъртви свине са отрицателни за наличие на вирус, проверките продължават
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here