дом Общество Знания по история ще демонстрират участниците в „Игрите на града“

Знания по история ще демонстрират участниците в „Игрите на града“

0
ДЯЛ

Близо 350 състезатели ще участват днес във викторината „Игрите на града“. Тя ще се проведе от 16 часа на входа на парк „Кьошковете“. Надпреварата се организира от Ученическия парламент в Шумен със съдействието на скаутския клуб в града.
Във викторината участниците ще демонстрират знания по история. Състезатели от Полша, Словакия, Австрия, Франция, Румъния, Северна Македония и България ще покажат познанията си за историята на Шумен и България. Участниците скаути, които в момента са налагер на Шуменското плато.
В състезанието могат да се включат и всички желаещи шуменци без значение от възрастта.
„Игрите на града“ ще се проведат в три тура. Първият включва въпроси от историята на Шумен. Във вторият участниците ще демонстрират знания по световна история. Третият кръг е „Водна война“. В него състезателите ще пукат балони с вода, в които ще има букви. С тях участниците трябва да подредят думи.
Победителите ще получат плакети, грамоти и предметни награди, осигурени от организаторите на надпреварата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКапризите на времето: Студената вълна у нас донесе сняг на връх Мусала
Следваща статияОтлагат „Игрите на града“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here