дом Общество Зеленчукопроизводителят с наркооранжерии край Преслав остава в ареста

Зеленчукопроизводителят с наркооранжерии край Преслав остава в ареста

0
ДЯЛ

49-годишният Венелин В. ще остане в ареста, след като днес, 8 ноември 2018 г., състав на Шуменския окръжен съд уважи искането на прокуратурата.Срещу него се води досъдебно производство за засяване и отглеждане на 552 растения от рода на конопа в две наркооранжериии държане с цел разпространение на марихуана – престъпления по член 354в, ал. 1 и по член 354а, ал. 1 от НК.
Наркооранжериите, стопанисвани от обвиняемия, са били открити от криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав при обход на района. Силната и специфична миризма, която се носела от тях издала, че оранжериите край село Хан Крум са засети с марихуана.
Започнало наблюдение и на 6 ноември тази година пристигнал обвиняемият, за да нагледа продукцията в оранжериите. При претърсването са открити растения марихуана в различен стадий, а оранжерията била снабдена с поливна система. Иззети са 551 растения, а от фургон, ползван като сушилня за марихуана – три кашона и три чувала с полусуха листна маса – стръкове и съцветия на конопа.Общото им тегло е 27 кг.
Определението на Шуменския окръжен съд, с което на Венелин В. е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРЗИ: Регистриран е случай на салмонела в Шумен
Следваща статияДва милиона българи са напуснали страната, Шумен е сред първенците по емиграция

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here