дом Здраве Здрав дух – здраво тяло: Открити тренировки повдигат настроението на шуменци

Здрав дух – здраво тяло: Открити тренировки повдигат настроението на шуменци

0
ДЯЛ

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) организира първата открита тренировка по пилатес за ученици с цел запознаване и популяризиране и с други форми за повишаване на двигателната активност и настроение. Партньори за реализацията й са Общинският здравен център, доброволците от младежката организация към Български червен кръст в Шумен и водещ спортната инициатива Анелия Стаменова – квалифициран инструктор по пилатес.
В много случаи хората водят заседнал начин на живот. Това съчетано с неправилно хранене е предпоставка за наднормено тегло и множество заболявания като хипертония, диабет, атеросклероза, артрозни заболявания и др. Пилатес упражненията помагат в значителна степен да се повиши общата двигателна активност и да се укрепи и оформи цялото тяло.
Пилатес е метод упражнения, кръстени на Джоузеф Х. Пилатес, който твърди: „Добрата физическа форма не може да се постигне с пожелания, нито може просто да се купи. Добрата физическа форма е първата предпоставка за щастие.”
Този вид гимнастика развива гъвкавостта на тялото, повишава мускулния тонус, контролира стреса, спомага за превенция от контузии и поддържа доброто настроение. За максимален ефект се препоръчват тренировки 2-3 пъти седмично.
Откритата за всички ученици тренировка по пилатес ще се проведе на два етапа на 13 ноември (вторник) в Танцувалната зала на Младежкия дом в Шумен, като за удобство на учениците и с оглед заетостта им към учебният процес е с начален час 10.00 ч. и 15.00 ч. Продължителността на всеки един етап е един астрономичен час.
Организаторите се надяват, че с тази съвместна проява много от подрастващите ще обърнат внимание на възможностите за предпазване от множеството рискови за здравето фактори, свързани с липсата на движение.
Спортната инициатива е безплатна и за участниците са осигурени постелки и бутилирана вода.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Анелия Стаменова – Фейсбук
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАкция „Зима“: Провериха 15 велосипедисти, 68-годишен шуменец – изряден на пътя
Следваща статияБАБХ: Гледането на животни в двора не е престъпление, ако е за лични нужди

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here