дом Здраве Здравните инспектори регистрираха болни от дизентерия и бактериален менингит

Здравните инспектори регистрираха болни от дизентерия и бактериален менингит

0
ДЯЛ

Общо 51 случая на остри заразни заболявания за предходната седмица са регистрирани от здравните инспектори към РЗИ-Шумен. От тях 34 случая са на остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип.
10 са случаите на чревни инфекции от типа ентероколити – 4 случая в град Шумен и по 1 случай в Смядово, Върбица и селата Царев брод, Градище, Чернооково, Златар.
Случаите на дизентерия са 2 – по 1 за Шумен и село Иваново.
От въздушно-капковите инфекции тип варицела, регистрираните случаи са 3 – 2 случая в Шумен и 1 случай в село Миланово. 1 случай на бактериален менингит е регистриран в село Царев брод и 1 ухапан от куче в село Васил Друмево.
През изминалата седмица не са регистрирани случаи на колиентерит, ротавирусен гастроентерит, туберкулоза, трансмисивни инфекции, паразитози, инфекции с множествен механизъм, невроинфекции и сексуално предавани инфекции.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Никола Козлево свиква заседание за намаляване на риска от бедствия
Следваща статияСлед масирани проверки: Горски стражари „арестуваха“ 2 коли и 12 кубика незаконна дървесина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here