дом Здраве За пациенти с наднормено тегло и диабет: Водещ турски хирург с безплатни...

За пациенти с наднормено тегло и диабет: Водещ турски хирург с безплатни консултации във Варна

0
ДЯЛ

Д-р Мустафа Йондер Долап, хирург с експертиза в оперативното лечение при наднормено тегло и диабет, ще консултира безплатно пациенти във Варна на 30-31 май. Д-р Долап е заместник главен лекар в многопрофилната болница „Чорлу Ватан“ в Турция, с дългогодишен опит в прилагането на минимално инвазивни хирургични техники. Той пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.
Наднорменото тегло и затлъстяването са сред основните здравословни проблеми в наши дни. По данни на Световната здравна организация (СЗО), засегнатите от затлъстяване бележат двоен ръст в световен мащаб от 1980 г. до днес. Средно 35% от хората над 20-годишна възраст са с наднормено тегло, а 11% са с болестно затлъстяване. Излишните килограми водят след себе си редица социалнозначими заболявания – диабет, хипертония, сърдечни и онкологични диагнози. Счита се, че 44% от случаите на диабет, 23% от случаите на исхемични сърдечни заболявания и между 7% и 41% при различни онкологични заболявания са свързани с наднормено тегло и затлъстяване.
Хирургичното лечение е една от опциите за лечение при пациенти с драстично повишено тегло, при които другите възможности не дават резултат. Успешното лечение при затлъстяване води до значително подобрение и на съпътстващите заболявания, свързани с него, посочва д-р Мустафа Йондер Долап. Диабет тип 2 например се елиминира с гастричен байпас при около 80% от третираните пациенти. В болница „Чорлу Ватан“ тези пациенти се проследяват и от специалисти по ендокринология и вътрешни болести, а при необходимост могат да се консултират и със специалист по пластична хирургия за отстраняване на всякакви последствия от изгубеното наднормено тегло.
Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с д-р Мустафа Йондер Долап на 30-31 май във Варна трябва да се запишат предварително на телефон 0878 500 730.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВицепрезидентът Илияна Йотова в Шумен: Европейският проект трябва да претърпи развитие
Следваща статияТрети апарат за лъчелечение иска да закупи КОЦ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here