дом Култура Започва Националният студентски литературен конкурс „Боян Пенев“

Започва Националният студентски литературен конкурс „Боян Пенев“

0
ДЯЛ

49 студенти от 13 университета ще участват в Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“. Организатори са Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“, Студентският съвет и община Шумен. Куратор на конкурса е доц. д-р Юрий Проданов, ръководител на катедра „Журналистика и масови комуникации“.
Конкурсът ще бъде открит за 42-и път на 17 май 2019 г. в 13.00 часа пред Ректората. След официалната част участниците ще четат лично свои произведения пред публиката. Журито тази година е в състав: доц. Пламен Дойнов, Петър Чухов и Антоний Димов.
В 18.00 часа в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ Пламен Дойнов и Петър Чухов ще представят свои нови книги.
На 18 май от 9.00 часа в природен парк „Шуменско плато“ ще се проведе поетическият пленер писане от натура „Над облаците и под земята“.
В 14.30 часа е стартът на 39-ия поетически дуел с модератор Петър Чухов, участници в него са Надежда Романова и Пламена Николова.
В 17.00 часа в зала 309 на Ректората Васил Видински ще представи дебютната книга „Годината с тринайсет прозореца“ на Лилия Трифонова – носител на голямата награда в миналогодишното издание на конкурса.
На 19 май от 10.00 часа членовете на журито и студентите ще дискутират в Културния радиосалон – Студио 3 на Радио Шумен, а от 11.30 часа пред паметника на Иван Пейчев ще бъдат връчени наградите. Те са в три раздела – поезия, белетристика и критика.
Голямата награда – издаване на книга на автор-студент, се осигурява от Община Шумен и тази година е в размер на 1 000 лева. Ще бъде посочен и фаворитът на публиката.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМъж загина при катастрофа по пътя между селата Тъкач и Наум
Следваща статияДимитър Димитров и директорът на театъра в Озургети, Грузия размениха пълномощия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here