дом Общество Зам.-министър Султанка Петрова се срещна с членове на на ВМРО БНД в...

Зам.-министър Султанка Петрова се срещна с членове на на ВМРО БНД в Шумен

0
ДЯЛ

Зам.-министърът на Министерството по социална политика и председател на Националната женска организация на ВМРО БНД д-р Султанка Петрова се срещна с част от структурите на партията в Шумен и региона.
Акцент в социалната политика на МТСП през 2018 г. ще бъдат възрастните хора. 68 млн. лв са осигурени за деинституционализацията им, заяви тя.
През 2018 г. МТСП поставя акцент върху отговорността към възрастните хора в социалната сфера, тъй като България е най-бързо застаряващата страна не само в ЕС, но тя е на второ място в света. Затова и правителството насочва огромно внимание към застаряващото население. От 2018 г. МТСП и МРРБ започнаха програми, които ще бъдат подпомогнати и в основата им ще бъдат поставени възрастните хора, като започва процесът по деинституционализацията им. Ще бъдат отделени 68 млн. лв. за мерки, които ще осигурят гледането на възрастни хора в домашни условия – за лични асистенти, домашни помощници и социални асистенти. Това подчерта зам.-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова в Шумен по време на работна дискусия по демографската политика на България.
Акцент в демографската политика на Обединени патриоти е повишаването на доходите, политиките за насърчаване на отговорната и разумна раждаемост, политики свързани с подобряване на образователния ценз, както и преодоляване на демографския дисбаланс. С оглед на това в качеството си на зам.-министър на труда и социалната политика, д.р Петрова подчерта стъпките, които са направени в рамките на една година от началото на управлението. Сред тях е повишаването на пенсиите, създаването на програми за квалификация и преквалификация на трайно безработните, връщането на над 20 хил. деца в образователната система, обвързването на социалните помощи с тяхното присъствие в училищата, както и надлежната проверка на трайно безработните дали полагат труд в полза на населеното място и общината и дали полагат всички нужни усилия с помощта на социалните работници да си намерят постоянна работа и т.н.
С оглед на спецификите на регионите демографските политики трябва и те се налагат спрямо отделните нужди, етнопсихологията на населението, репродуктивните и миграционни нагласи, демографските процеси и тенденции, подчерта д-р Петрова.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДетски усмивки и родителски аплодисменти на XX-ото издание на „Весел спорт“ (снимки)
Следваща статияМладежи се запознаха с проект „Готови за работа” в Шумен