дом Общество Жилищата в Шуменско – с най-малка средна полезна площ в страната

Жилищата в Шуменско – с най-малка средна полезна площ в страната

0
ДЯЛ

Нови 10 жилищни сгради са въведени в експлоатация в област Шумен в последното тримесечие на 2018 година. Готовите за ползване жилища са 17, като най-много са двустайните-8 броя, а тристайните са 5.
От 10-те кооперации, 7 са стомано-бетонни – 21, а 3 са тухлени, обявиха от Националния статистически институт (НСИ).
Средната полезна площ на едно новопостроено жилище нараства от 94.7 кв. м през четвъртото тримесечие на 2017 г. на 98.6 кв. м през същото тримесечие на 2018 година.
Най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище е регистрирана в областите Разград – 166.3 кв. м, и Ямбол – 151.9 кв. м, а най-малка – в областите Плевен – 73.3 кв. м, и Шумен – 76.1 кв. метра.
Общо в страната в последното тримесечие на 2018 г. в експлоатация са влезли нови 721 сгради с 2345 жилища. Това са предварителните данни на НСИ, които са базирани на информация от общините. Сградите са с 67 повече (с 10.2%), а жилищата – с 304 (с 14.9%) в сравнение със същия период на 2017 г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови книги получи Библиотеката към НЧ „Добри Войников“
Следваща статияНаши ученици ще участват на откритата Московска олимпиада по информатика

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here