дом Общество Еко експерти провериха сигнал за изтичане на замърсени дъждовни води

Еко експерти провериха сигнал за изтичане на замърсени дъждовни води

0
ДЯЛ
Снимката е илюстративна

Сигнал на дежурен зелен телефон е постъпил в РИОСВ – Шумен на 8 февруари 2018 г. Причината е изтичане на замърсена вода с белезникав цвят в имоти намиращи се източно от предприятието за керамични плочи „Дюра тайлс БГ“ АД в Нови Пазар. Това съобщиха от институцията.
Екип от експерти извърши проверка на място, включително и на предприятието „Дюра тайлс БГ“АД. Установи се, че вследствие на обилните валежи, голямо количество замърсена дъждовна вода от площадката на предприятието се изпуска свободно от тръба в съседен стопански път. Наводнени са съседни имоти.
За прекратяване на свободното изпускане на дъждовни води и недопускане на повторно такова, са дадени предписания за изграждане на пречиствателно съоръжение и заустването им в съседна канализационна мрежа на Нови Пазар.
Предстои съставяне на Акт за установено административно нарушение (АУАН).

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕдиният от загиналите при адската катастрофа край Невша, бил обезглавен след удара
Следваща статияПочистват дъждоприемните шахти в града

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here