дом Политика Доц. Стефан Минков е номинацията на ВМРО за кмет на Шумен

Доц. Стефан Минков е номинацията на ВМРО за кмет на Шумен

0
ДЯЛ

Историкът доц. Стефан Минков е кандидата на ВМРО за кмет на Шумен.
Днес евродепутатът Ангел Джамбазки и областният лидер Деан Станчев регистрираха партията за участие в местните избори в Общинската избирателна комисия.
Стефан Минков е общински лидер на ВМРО-Шумен. Членува в партията от 1992 година. Роден е в Лясковец. Учил е в Езиковата гимназия във Велико Търново. Завършил е специалност „История“ във Великотърновския университет. В момента е преподавател в Шуменския университет.
На брифинг Минков представи приоритетите в програмата си за управление на община Шумен.
„ВМРО е една от малкото партии, които влизат в местните избори с програма. Знам, че нещата не могат да се променят с магическа пръчка, но ще спазвам три основни принципа на работа. В Общинския съвет ВМРО ще подкрепя политики, а не отделни партии. Народът е суверен на властта и ние ще предоставим възможност за постоянно участие на гражданите в управлението, като ще се стремим да обединяваме хората за постигане на общи цели. Ще работим за сигурни доходи на трудещите се, ограничаване на бюрокрацията, добра градска среда и възстановяване на усещането за справедливост“, заяви Стефан Минков. Той посочи и седемте основни приоритета в кметската си програма. Шумен европейски град, борба с демографската криза и подпомагане на младите семейства, власт на гражданите, всяко село с отделен бюджет, борба с корупцията и бюрокрацията, съхраняване на историческото наследство и развитие на културно-историческия туризъм , патриотичното възпитание на учениците, безплатни детски градини и ясли, мерки за подкрепа на малкия и семеен бизнес. „Ще създадем граждански контролни комисии, които ще следят за прозрачността при изпълнение на обществените поръчки.
„Ако стана кмет на Шумен след първата година от мандата си ще поискам вот на доверие от гражданите, ако не го получа ще подам оставка“, зарече се Стефан Минков.
„За нас Шумен е важен град. Тук имаме една от най-силните структури в страната. Кандидатът ни за кмет е успял и доказан в сферата си професионалист с висок морал. С тази номинация и листата от общински съветници очакваме добри резултати в Шумен“, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки.
ВМРО ще номинира свои кандидати за кметове в още 10 населени места в Шуменско.
Водач на листата за общински съветници в областния град е Деан Станчев. „Листата ни в Шумен е широко отворена за кандидати от гражданската квота. Хората, които сме издигнали са доказани професионалисти. Ще участваме с пълна листа“, обяви областният лидер на ВМРО.
Емил Енчев е номинацията на ВМРО за кметския стол в старопрестолния Велики Преслав. В Каспичан войводите ще участват с листа за общински съветници. В община Нови пазар ще подкрепят кандидат, а във Върбица ще имат свой кандидат в листата. В общините Никола Козлево, Хитрино и Венец ще подкрепят кандидат.
ВМРО ще издигне свой кандидат за кмет в София. „Очакваме да пренаредим картите в столицата и да разширим групата си общински съветници“, коментира Ангел Джамбазки. По думите му много силни са номинациите на партията за кметове в Пловдив – Славчо Николов и Русе – Галин Григоров. Войводите ще номинират кандидати за кметове и във Варна, Добрич, Велико Търново, Враца, Благоевград, Ямбол, Стара Загора.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГолямото чистене в Шумен започна
Следваща статияСъбраха над 500 чувала с отпадъци от бреговете на язовир „Тича“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here