дом Общество Доброволческа група „Доброто ще спаси света” започна благотворителни инициативи

Доброволческа група „Доброто ще спаси света” започна благотворителни инициативи

0
ДЯЛ

Доброволческа група „Доброто ще спаси света” обединява млади хора, готови да помагат на хора в беда и да вършат благотворителни дела. Инициатор е имамът на Кълляк джамия в Шумен Тунджай Байрактаров.
В изпълнение на мисията си тези дни младежите посетиха Дома за стари хора „Д-р Стефан Смядовски”. Те намериха подход и блага дума за всеки от обитателите. Именно доброто отношение и вниманието ги накара да започнат диалог.
За инициативата на доброволците съобщават и от Главно мюфтийство.
„В началото на срещата възрастните хора бяха срамежливи, но след прекараното време заедно споделиха своята радост и мъка”, отбелязва сайтът на върховната институция на мюсюлманите в България.
Младите хора се запознали с бивши учители и писатели, съдбата на които е отредила да прекарат последните житейски години в социално заведение. Те направили дарение от 130 лв., като парите са събрани от членовете на групата. А Районно мюфтийство Шумен осигурило хранителни продукти, благодарение на спонсорство от бизнесмени.
„Посещението в Дома е първата ни инициатива. Предстоят ни срещи в Дом „Майка и дете”, ще се грижим и за бездомни животни. Целта ни е да разпространяваме доброто в обществото”, заяви за 24shumen.com имамът Тунжай Байрактаров. Той възнамерява да работят заедно с Районно мюфтийство в Шумен, откъдето очаква съдействие и подкрепа.
„Възрастните хора бяха трогнати от жеста на младежите. Много бяха щастливи от срещата и обърнатото внимание”, сподели директорката на Дома Милена Събева.
Районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов е поздравил доброволците за доброто дело и ги увери, че могат да разчитат на подкрепа от Мюфтийството за постигане на основната цел – разпространяване на доброто.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТанцовият състав „Пъргавелче“ изправи на крака публиката в руския град Подолск
Следваща статияПървият етап на инициативата „Купи и сподели“ събра над 200 пакета с трайни храни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here