дом Култура Днес официално в Шумен се откриват честванията на 120 години от рождението...

Днес официално в Шумен се откриват честванията на 120 години от рождението на Панчо Владигеров

0
ДЯЛ

Днес в Шумен официално се слага началото на мащабните чествания на 120 години от рождението на бележития български композитор Панчо Владигеров.
Големият концерт по повод годишнината е от 18.30 часа в залата на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“. В концерта ще участват внуците на композитора Александър и Константин Владигерови, пианистът Христо Попов и барабанистът Стоян Янкулов-Стунджи.
За първи път на шуменска сцена ще прозвучат в оригинал пиесите „Господско хоро“ и „Приказка“.
Днес на рождената дата на великия български композитор Музеен комплекс „Панчо Владигеров“ отваря вратите си с вход свободен за посетители. От 11.00 часа там ще се проведе и концерт – матине за деца.
От 18.00 часа във фоайето на театъра ще се открие изложба, съставена от от документи и снимки от личния архив на Панчо Владигеров.
В експозицията са включени снимки от личния архив на композитора и семейството му, документи, свързани с провеждането на международните конкурси за пианисти, текстове, посветени на творчеството на Владигеров, които се съхраняват в Държавния архив в Шумен.
Днес и утре Шуменският университет и катедра „Музикална естетика, музикално възпитание и изпълнителство“ организират Национална кръгла маса на тема „Творческото наследство на Панчо Владигеров“. В нея участват студенти и докторанти. Началото е в 14.00 часа.
Проявите са част от мащабната програма на Община Шумен и културните институти в града за честване на 120 години от рождението на Панчо Владигеров.
Под мотото „Шумен и Владигеров“ проявите ще текат през цялата година.
Снимка: eurochicago.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСела с прекъсвания на тока
Следваща статияПаркиран автомобил и контейнер за смет пламнаха в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here