дом Общество Дестинация: Пенсионери от Девня гостуваха в Шумен

Дестинация: Пенсионери от Девня гостуваха в Шумен

0
ДЯЛ

Екскурзия до значими туристически обекти в Шумен, свързани с историята, организира за сто пенсионери ръководството на компанията „Девня цимент” АД, част от немския гигант за производство на инертни материали и цимент „Хайделберг цимент Груп”.
Когато ръководителите предложили на възрастните хора да си изберат дестинация в България, с осигурен транспорт от фирмата, отговорът бил категоричен: Само Шумен, откъдето започва България! Това заяви за 24shumen.com председателят на Пенсионерския клуб в Девня – Диана Георгиева, бивш зам.-кмет.
Сред екскурзиантите бяха и бивши служители на компанията, като Василка Драганова, която е прекарала целия си 33-годишен трудов стаж в завода като специалист ”Персонал”.
„Преди да потеглят, пенсионерите бяха приветствани от кмета на Девня Свилен Шитов, който им пожела позитивни емоции. А от завода ги изненадаха със сувенири за спомен“, сподели Георгиева.
Екскурзиантите посетили Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава”. Били впечатлени, освен от уникалната гледка в Природен парк „Шуменско плато”, и от монумента със скулптурите на български владетели. Особено от внушителната фигура на Аспарух, забил меч в земята с думите „Тук ще бъде България – под това небе, на тази земя”.
Следващата спирка – Историко-археологически резерват „Шуменска крепост”.
След прекрасния ден групата се ориентирала към Комплекса „Шуменско плато”, за да опитат вкусотиите на шуменската кухня, приготвена от майстор-готвача на заведението.
„Хората пожелаха отново да дойдем. Останаха доволни, заредени с енергия, от досега с историята в този древен край”, каза Диана Георгиева.
„Компанията се стреми да подкрепя подобни инициативи, които са част от нашата корпоративна практика и социална отговорност. Целта ни – да осигурим устойчивост на регионите, в които оперираме и благосъстояние на местните общности”, заявиха от „Девня цимент” АД.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПодписаха колективния трудов договор в образованието за община Шумен
Следваща статияШофьор изтърва волана, изкърти дърво в „Дивдядово“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here