дом Политика Валери Симеонов подаде оставка!

Валери Симеонов подаде оставка!

0
ДЯЛ

Валери Симеонов подаде оставка. След близо месец протести на майките на деца с увреждания, вицепремиерът реши да се оттегли от поста си. Оставката е депозирана, но все още не е одобрена от премиера. Решението е взето от коалицията „Обединени патриоти“. Цял следобед лидерите Красимир Каракачанов – на ВМРО, Волен Сидеров – на „Атака“ и самият Валери Симеонов – на НФСБ, са заседавали по темата.
Валери Симеонов даде брифинг в Министерски съвет, на който обяви мотивите за решението си.
„Решението ми е лично. Причините са продължаващата медийна кампания, която поставя акцент не само върху мен, а и върху мои колеги от НФСБ. Вече ясно си давам сметка, че става въпрос за медийна кампания, от която се възползват определени политически сили. Тя удря върху рейтинга и авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на кабинета. Управлението на България е едно от най-успешните и не мога да си позволя да му тежа като воденичен камък“, заяви лидерът на НФСБ, съобщи novini.bg.
„Не ми е детската мечта да бъда премиер. За това настояваха моите коалиционни партньори като гарант на управлението“, уточни той.
„От морална гледна точка считам, че това е най-правилната постъпка“, подчерта Валери Симеонов.
„Не ми е оказван никакъв натиск. Решението ми е след среща с колегите ми от Обединени патриоти“, добави той.
Тази вечер майките на деца с увреждания протестират за поредна вечер под прозорците на властта с искане на оставката на Симеонов. Повод за това станаха думите му по адрес на майките на болните деца: „Кресливи жени с уж болни деца“. След новината за подадената оставка, множеството започна да скандира Победа! Победа!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУсловна присъда за тийнейджъра, причинил смъртта на кмета на Кочово при катастрофа
Следваща статияОтбелязваме Световния ден на недоносените деца

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here