дом Култура Български звезди от световната сцена и Симфониета-Шумен с празничен концерт за дамите

Български звезди от световната сцена и Симфониета-Шумен с празничен концерт за дамите

0
ДЯЛ

В празничен концерт на 7 март звездни солисти от световните сцени поднасят на дамите букет от красива музика и незабравими емоции, съобщиха от Симфониета-Шумен. Цигуларят Цветомир Цанков пристига от Германия, за да омае шуменци и гости на града с виртуозното си музициране. В негово изпълнение ще прозвучи цигулковият шедьовър – Първи концерт от Хенрик Виенявски. Даниела Дякова и Иван Момиров блестят на сцените из целия свят като очароват публиката със всяка своя изява. В Шумен те ще представят любими арии и дуети от оперите „Трубадур“, „Кармен“, „Турнадот“, от оперетите „Царицата на чардаша“ и „Страната на усмивките“, от вечният мюзикъл на Бърнстейн „Уестсайдска история“ и още много изненади. Подарете на любимите си хора вечер, изпълнена с шедьоврите на цигулковото и певческото изкуство, поднесени с много финес, настроение и майсторство. Началото на концерта е в 18.35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“.

След като завършва университета „Фолкванг“ в гр. Есен, Германия, при проф. Минчо Минчев, Цветомир Цанков развива изключително успешна кариера в Европа. Изнася концерти и в България, а в момента е част от състава на операта във Франкфурт.

Даниела Дякова е водещ мецосопран в България. Триумфира на всички български и международни оперни сцени, сред които Австрия, Германия, Белгия, Холандия, Швейцария, Италия, Испания, Южна Корея, Япония и други във всички централни мецосопранови роли.

Иван Момиров е един от водещите тенори в световен мащаб. Въпреки че дебютира едва на двадесет и една години, ролята на Де Грийо на сцената на оперния театър в Монте Карло („Манон” от Масне), му открива пътя към световните оперни театри – Лондонската „Ковънт Гардън”, Дойче опер – Берлин, Римската опера, „Карло Феличе” – Генуа, „Опера Бастий” – Париж, „Маринский театър” – Санкт Петербург, „Сан Карло” – Лисабон и много други. Гостува на оперните фестивали в Баден-Баден, „Звездите на белите нощи” – Санкт Петербург, Верди фестивала в Парма, Златната зала „Музикферайн“ – Виена.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДо 15 март е приемът на пиеси в „Авторски прочит“ на театралния фестивал в Шумен
Следваща статияПри съседите: Двама похитители и изнасилвачи обжалваха присъдите си пред Варненския апелативен съд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here