дом Криминале Бракониери пребиха горски служител в ДЛС – Шерба

Бракониери пребиха горски служител в ДЛС – Шерба

0
ДЯЛ

Служител на ДЛС-Шерба е пребит от нарушители в гората. Четирима горски от ловното стопанство, по време на изпълнение на служебните си задължения през изминалия петък, чули резачки в гората и то в район, в който в момента не би трябвало да се извършват сечи. Приближили се до мястото и видeли нарушители, които товарят незаконно добити дърва в няколко автомобила. Докато служителите на стопанството изготвят необходимите документи, за да отразят нарушението, крадците успели да извикат свои роднини и приятели и нападнали горските. Те от своя страна подали сигнал на телефон 112, но един от служителите на ДЛС-Шерба получил удари в главата и ръцете при опит да се защити. Закаран е в болница, където е установен, че след удар с дърво му е счупена ръката.
Нападателите Румен А., Орлин Б. и Васил Х. са арестувани. Очаква се Районната прокуратура във Варна да внесе искане във Варненския районен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.
Престъплението по член 131, ал. 2, във връзка с член 129 от НК /средна телесна повреда/ се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години. На тримата обвиняеми е повдигнато и още едно обвинение – за престъпление по член 269, ал. 1 от НК – употреба на сила и заплашване с цел да принуди орган на властта да извърши или да пропусне нещо по служба или свързано с функцията му, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъв Велики Преслав протестираха срещу лошото състояние на пътищата
Следваща статияПрогнозата: Летен дъжд и температура до 29 градуса в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here