дом Общество Болницата във Велики Преслав с лош финансов резултат, нетната загуба е 79...

Болницата във Велики Преслав с лош финансов резултат, нетната загуба е 79 000 лева

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

С нетна загуба в размер на 79 хиляди лева приключва 2018 година МБАЛ във Велики Преслав.
Към 31 декември натрупаните и непокрити загуби възлизат на 958 хил. лв., а собственият капитал на дружеството е отрицателен в размер на 161 хил. лв. при записан капитал 797 хил.лв. Тези негативни данни за дружеството се съдържат във финансовия отчет от ръководството, който ще бъде обсъден и приет на предстоящата сесия на Общинския съвет.
От документа става ясно че, текущите пасиви превишават текущите активи на дружеството в размер на 196 хил.лв. А болницата продължава да работи в трудна икономическа обстановка при въведени лимити от НЗОК и крайно ограничени възможности за инвестиции.
Съпоставено с 2017 г. увеличението на приходите е със 194 х.лв.
Увеличението на разходите спрямо 2017 г. е със 167 х.лв., като увеличението е от средствата за работни заплати и начисленията към тях.
През годината бяха увеличени заплатите на средния медицински персонал, а също така и изплатени обезщетения при пенсиониране на работещи в болницата, уточнява директорът на болницата д-р Иван Димитров.
Задълженията се увеличават с 55 хил.лв. Основната част от тях е за начисляване на провизи за неползвани /компенсируеми/ отпуски и начисленията към тях – 21 хил.лв., ТБО и данък сгради – 5 х.лв., разсрочено плащане на апаратура – 6 х.лв. и към други доставчици.
Окончателният финансов резултат за годината е загубата от 79 х.лв., а 2017 г. е приключила със загуба от 106 х.лв.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПървият етап на инициативата „Купи и сподели“ събра над 200 пакета с трайни храни
Следваща статияГостите от Китай се запознаха с възможностите за инвестиции в Индустриалния парк в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here