дом Култура Близо 600 танцьори от цялата страна ще участват във фестивала „Магията на...

Близо 600 танцьори от цялата страна ще участват във фестивала „Магията на танца“

0
ДЯЛ

XIV Национален танцов фестивал „Магията на танца“ ще се проведе на 9 и 10 март, тази събота и неделя, в концертната зала на Младежкия дом в Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
В програмата на фестивала са включени жанровете класически балети, съвременни танци, характерни танци и улични танци /брейк и хип-хоп/.
Участниците в тях ще се състезават в четири възрастови групи: първа – от 5 г. до 8 г., втора – от 9 г. до 11 г., трета – от 12 г. до 15 г., четвърта – над 15 год.
В категорията улични танци – брейк и хип-хоп танцьорите са разделени в две възрастови групи. Първата е до 12 години, а втората – над 12 години.
Откриването на фестивала е в събота, 9 март, от 11.00 часа.
На сцената на Младежкия дом в събота ще се изявят малките танцьори от първа и втора възрастови групи, а в неделя – от трета и четвърта възрастови групи. Близо 600 танцьори от Шумен, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Горна Оряховица, Добрич, Габрово, Пазарджик, Перник, Търговище, Разград и Нови пазар
ще участват в тазгодишното издание на състезанието. Шумен ще бъде представен от танцовите формации „Емоушън“, “Wow”, „Танцувалня“ и танцова школа „Фаворит“.
Журито, което ще оценява изпълнителите е в състав: доц. Бонка Матова, доц. Желка Табакова от Националната музикална академия „Панчо Владигеров“, специалистът по хип-хоп танци Йордан Василев и шуменският хореограф и експерт по сценична дейност в Община Шумен Красимир Савов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНад 650 000 лева е предвидила Общината за културния календар през 2019 година
Следваща статияВъвеждат временен режим на движение по ул. „Цар Иван Александър“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here