дом Общество Благоустрояват села в община Велики Преслав

Благоустрояват села в община Велики Преслав

0
ДЯЛ

Близо 1 млн. лева са предвидени в Капиталовата програма на Община Велики Преслав за благоустрояване и ремонтиране на пътната инфраструктура в населените места. В тази сума влизат и подобрения в старата столица, съобщиха от общинска администрация.
Новият момент през тази година е кметовете на населени места да представят пред общинския кмет приоритетите в строителната програма на всяко село. И той ще има последната дума. Общински съветници обаче възроптаха срещу „такъв модел на управление, тъй като нямало да се зачитат техните предложения, както досега“.
И още – отпусната сума е значително по-голяма от сумата, формирана от данъците и таксите в съответното населено място.
Експерти поясниха, че персоналната сума е в зависимост от броя на жителите. Така по-големите села ще получат по 20 хил.лева.
Значителна сума е предвидена за подобрения в детските градини във Велики Преслав, Троица и Златар.
Със 100 хиляди лева ще бъдат асфалтирани улици в с. Драгоево. Предвиждат се и корекции на две речни корита и смяна на водопроводи в няколко села.
Снимката е илюстративна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОт днес: Имитиращите млечни продукти – на отделни щандове
Следваща статияСтудентка от ШУ с отличие от Фондация „Еврика“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here