дом Криминале Ало-измамници атакуваха шуменци с нова схема – „необходимост от преводач“

Ало-измамници атакуваха шуменци с нова схема – „необходимост от преводач“

0
ДЯЛ

Телефонни измамници се опитват да мамят чрез схемата „необходимост от преводач“. Днес са получени няколко обаждания от жители на Шумен, които съобщили, че на стационарен и мобилен телефон ги търсил мъж, който се представил с реалните имена на началник на полицейско управление. Обяснил, че в ареста има задържан чужденец и са необходими услуги на преводач. Настоявал да намерят подходящ човек, който ще получи като възнаграждение сума между 700 и 1000 лева. За целта обаче „преводачът“ трябвало да купи ваучер и да продиктува номера, за да може „задържаният“ да се обади на близките си. Обяснявали, че парите ще бъдат възстановени в полицейското управление. В друг случай обяснили, че задържаният разполага с внушителна сума в банковата си сметка, но е необходимо да му бъде платена гаранцията. Молят „преводача“ да преведе исканата сума за гаранция и да донесе документ в полицейското управление с уговорката, че парите ще бъдат възстановени.
Апелираме към гражданите да не се доверяват на непознати, които ги търсят по телефона и се представят за ръководни служители на МВР. Няма практика в която директора на ОДМВР- Шумен или началник на полицейско управление да търси такива услуга от граждани по телефона, още по-малко придружени с искане за внасяне на парична сума по някаква сметка. Ако получите обаждане от непознат, който се представя за длъжностно лице и направи опит да ви въвлече в подобен по горе описаните сценарии бъдете сигурни, че става дума за измама.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРегионална библиотека „Стилиян Чилингиров” се включва в Европейската седмица на програмирането
Следваща статия11 наши бойци ще мерят сили на Държавното отборно първенство в Каварна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here