дом Общество Акцията продължава: Деца съветваха шофьори как да ги пазят на пътя

Акцията продължава: Деца съветваха шофьори как да ги пазят на пътя

0
ДЯЛ

Над 80 водачи получиха съвети за пътна безопасност от деца по време на полицейска акция в Нови пазар и Каспичан.
Тя се проведе в рамките на кампанията на ОДМВР – Шумен „Да пазим нашите деца“.
Бъдещият първокласник Александър беше най-малък сред децата, които за пореден отправиха призив към водачите на автомобили да внимават, когато край или на пътя забележат дете.

„Тръгваме на училище, но понякога докато играем бягаме, и можем да излезем на пътя. Вие сте големи и сте по-внимателни от нас, затова ни пазете. Ние също ще внимаваме. Като порасна и стана полицай, ще ви проверя пак“, обясняваше Алекс на водачите. Съветите допълваше майка му – полицай Татяна Патлеева от РУ-Нови пазар.
С помощта и на 11-годишните Валерия, Веси, Румяна и Радина посланията стигнаха до повече шофьори. Водачите получиха листовка и подарък – сенник за автомобил.
Преди началото на новата учебна година на територията на областта са проведени работни срещи с Регионално управление на образованието – Шумен и с кметовете на общини. Обсъдени са мерките за гарантиране на сигурността на учениците, родители и близки за първия учебен ден и недопускане на нарушения на обществения ред. Уточнени са начините за бърза връзка между училищните ръководства, фирмите за охрана и районните полицейски управления. Предоставени са списъци с имена и телефони на полицейските и младши полицейските инспектори, които обслужват съответния район.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКръстовден е – лятото свършва, настъпва есента
Следваща статияОмбудсманът Мая Манолова организира приемни в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here